Productbeschrijving

De unieke vorm en constructie van de Kamado’s XL zorgt voor een optimale circulatie van de warme lucht. Deze Kamado’s zijn vervaardigd van hoogwaardig keramisch materiaal, wat zorgt voor ideaal warmtetransport binnenin het kooktoestel. Ieder gerecht dat wordt bereid komt als een waar hoogstandje uit de Kamado.

Kamado XL

De Kamado XL Family-size wordt geleverd inclusief twee fraai afgewerkte bamboehouten zijtafels, een solide roestvrijstalen onderstel op gelagerde wielen.

De Kamado XL Table-size wordt geleverd inclusief drie-poots design standaard.

Uniek BBQ systeem

Deze veelzijdige zelfreinigende houtskoolbarbecue is binnen 15 minuten klaar voor gebruik! Het keramische systeem is hittebestendig tot maar liefst 550 graden Celsius, waardoor je heerlijk kunt grillen, braden, stoven, garen of roken.

De warmteregelaar aan de onderzijde, in combinatie met de regelbare margrietschijf aan de bovenzijde zorgen voor een perfecte temperatuurinstelling. Het keramiek zorgt vervolgens voor een geleidelijke warmteverdeling en door de uitstekende isolerende eigenschappen blijven sappen en malsheid optimaal behouden.

Resultaat: een groter vermogen, minder houtskoolverbruik, malser en sappiger vlees met de traditionele smaak van houtvuur.

 

4000 jaar historie

Kamado is het Japanse woord voor “fornuis”. Ruim 4000 jaar geleden bestonden er in het Verre Oosten al soortgelijke modellen die werden gebruikt om de complete maaltijd op te bereiden.

De keramische kern en nauwsluitende deksel zorgen voor temperaturen tot wel 400 graden Celsius en houden de warmte extreem lang vast. Het vlees schroeit hierdoor sneller dicht, zodat de smaak perfect bewaard blijft en het vlees zeer mals gegeten kan worden.

Deze techniek is verder geperfectioneerd in deze hedendaagse culinaire alleskunner.

XL Family-size & XL Table-size

De volwassen maat Kamado met een oersterke dubbele glazuurlaag heeft een roestvrijstalen grillrooster met meer dan genoeg grillruimte!

Hierdoor is de XL Family-size uitermate geschikt voor gezinnen en gezelschappen die gezellig samen willen barbecueën.

De Kamado XL Table-size is een compact tafelmodel, ook zeer geschikt voor onderweg, bijvoorbeeld camping of vakantie.

De liefhebber van de keramische bbq vindt in de Kamado’s XL een zeer betaalbaar alternatief van topkwaliteit voor de duurdere merken.